Wereldwinkel Sassenheim

It's easy to be fair!

Maandaanbieding in Maart 20% korting

Voor de maand Maart hebben we polystone beelden als maandaanbieding met 20% korting.

We hebben deze prachtige beelden in alle soorten en maten, voornamelijk in zwart en ivoor. Komt uzelf overtuigen van deze prachtige beeldjes.

Hieronder wordt het fabricage proces beschreven, uiteraard handgemaakt:

Fairtrade-groothandel SawaHasa ontwerpt de beeldjes en laat ze produceren in Thailand door het bedrijf CND dat 48 mensen in dienst heeft. Zij maken de beeldjes van diverse steenrestanten, zoals marmer, zeepsteen, graniet etc, die tot steenpoeder vermalen zijn en met hars vermengd tot een soort ”pasta”. Het maken is handwerk.
Veel van onze producten heeft SawaHasa zelf ontworpen. Van het ontwerp wordt eerst in Thailand uit hars een proefbeeld gesneden. Als dit wordt goedgekeurd wordt het door midden gesneden en daarvan worden twee mallen gemaakt die ongeveer honderd keer gebruikt kunnen worden voordat ze versleten zijn.
De twee helften van de mallen worden heel precies met pasta ingesmeerd om luchtbellen te voorkomen. Dan worden de twee helften op elkaar gezet en verder afgevuld met de pasta. Die moet in ongeveer 24 uur drogen. Daarna worden de mallen van elkaar afgewrikt en komt het ruw gevormde beeld tevoorschijn.
In een speciaal ingerichte ruimte worden met een slijptolletje alle ruwe randen weggeslepen. In deze ruimte zit in het dak een enorme afzuiginstallatie die ervoor zorgt dat de werkomstandigheden honderd procent verantwoord zijn.
Daarna gaat het beeld naar een afdeling waar alle beelden met steeds kleinere vijltjes zo glad mogelijk worden gevijld. Vervolgens worden ze in een waterbad eerst met grof waterproof schuurpapier geschuurd, en dan nog een keer met een hele fijne soort schuurpapier. De beelden zijn na deze fase helemaal glad.
Dan volgt het polijsten om ze glanzend te maken, een tijdrovende bezigheid, want waar de machine niet kan komen moet het handmatig gebeuren.
Tot slot worden de beeldjes in een verfbadje gedompeld en met de kwast na geverfd. (Uiteraard wordt er gewerkt met loodvrije verf.).Na het polijsten worden alle beelden nog eens met de hand gepoetst en ingepakt.