Wereldwinkel Sassenheim

It's easy to be fair!

Wie zijn we

Geschiedenis van onze winkel

Op 9 februari 1984 kwamen 7 mensen bij elkaar om een zg. SOS-W-werkgroep (Stichting Ontwikkelings Samenwerking Wereldhandel) op te richten. De eerste jaren waren de ondernomen acties heel bescheiden. Kruidenier C. van Goeverden nam eerlijke levensmiddelen op in zijn assortiment, en zo nu en dan werd een tafelverkoop gehouden in kerken of bij evenementen.

Toen in 1986 de kruidenierswinkel gesloten moest worden, hield de verkoop van eerlijke producten niet op. Een aanhangwagentje werd omgebouwd tot marktkraam, en elke laatste zaterdag van de maand naar het plein voor de dorpskerk gereden. Vrijwilligers verkochten daar de eerlijke waar ondanks storm, regen, vrieskou of hitte. Iets meer comfort gaf daarna de opgeknapte tweedehands SRV-wagen. Vanaf dat moment was de SOS-W werkgroep elke zaterdag te vinden op haar vaste stek midden in het dorp.

De eerlijke handel groeide; ook landelijk. Het Max Havelaar-keurmerk was inmiddels geïntroduceerd en de bekendheid van eerlijke handel groeide. Op 25 januari 1990 werd de Sassemse werkgroep officieel omgezet in de Stichting Wereldwinkel Sassenheim.

10 jaar later kon een volgende stap genomen worden: een wereldwinkel op een uitstekende locatie midden in het dorp. In 2005 sloot wereldwinkel Sassenheim zich aan bij het moderniseringsproces dat de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels (LVvW) had ingezet. De winkel kreeg de nieuwe uitstraling van een LVvW-winkel: oranje en paars, en werd feestelijk heropend. De ontwikkelingen stonden niet stil. In 2014 sloot wereldwinkel Sassenheim zich aan bij Stichting Wereldwinkels Nederland. Het pand aan de Kerklaan kreeg een toepasselijke eigentijdse uitstraling: frisse lichte tinten gecombineerd met donkerblauw. Op dit moment, ruim 30 jaar na de start, is het  aantal vrijwilligers inmiddels aangegroeid tot ruim 40 personen, die hart hebben voor de doelstelling en samen heel veel werk verzetten.

Vrijwilligers

Alle medewerkers van de Wereldwinkel Sassenheim zijn vrijwilligers, die samen hun uiterste beste doen om meer “Eerlijke Handel” te bewerkstelligen.

ContactpersoonFunctie
Wim van VlietVoorzitter / PR
Wil van der GeerPenningmeester
Lucienne van Leeuwen Secretaris
Ellen FrijlinkPZ
Herma de GraafGroothandel / kerstpakketten
Denise LangeveldEtalering winkel
Anton de GrootTechniek / PR
Joke KremerInkoop
Chris van HeusdenWebmaster en Nieuwsbrief coördinator
Wereldwinkel Sassenheim

Wereldwinkel Sassenheim
Kerklaan 1
2171 GA Sassenheim

Openingstijden :

Maandag : 13:30 – 17:30

Dinsdag t/m vrijdag : 10:00 – 17:30

Zaterdag : 10:00 – 17:00

 

 

Inschrijven nieuwsbrief