Wereldwinkel Sassenheim

It's easy to be fair

Kerstpakketten

Ook voor kerstpakketten moet u in de Wereldwinkel zijn. Wij bieden een ruime sortering met allerlei mogelijkheden van keuzes en combinaties van fairtrade artikelen. U kunt het pakket samenstellen zoals u wilt. Wij zij u graag van dienst met advies en invulling en ondersteuning bij het maken van de juiste keuze !

Tony’s Chocolonely Limited Editions

De Limited Editions van de drie nieuwe smaken van Tony zijn uit en in onze Wereldwinkel afgelopen zaterdag tijdens de braderie van Voorhout konden wij deze drie nieuwe smaken voor het eerst presenteren. Het zijn :

Blond 28% Gekarameliseerde Pecan
Voor het eerst zit er een blonde chocoladereep bij. Dat is een witte chocoladereep, maar dan met een tikkie puur. In deze reep zitten ook gekarameliseerde pecannoten verwerkt, mjam!

Melk 32% Shortbread Karamel
Hier willen we graag onze tanden in zetten: knapperige shortbread en sticky karamel in romige melkchocolade. Zeg daar maar eens nee tegen…

 Puur 51% Cacaokoekje Karamel
Voor de laatste limited edition heeft Tony’s cacaokoekjes laten maken met hun eigen cacaopoeder, en deze samen met stukjes karamel in een pure reep gestopt. Deze reep is gemaakt zonder dierlijke ingrediënten, dus hij is hartstikke geschikt voor vegans.

Petra van Steijn wint in Voorhout prijs Wereldwinkel

Op de braderie in Voorhout kon iedereen net als bij de Nacht van Sassem bij de stand van de Wereldwinkel raden naar het gewicht van de mand met levensmiddelen. Ook in Voorhout hebben velen meegedaan. De manden in Sassenheim en Voorhout waren exact gelijk, dus de moeilijkheid van het raden van het gewicht ook.  De beste schatting in Voorhout kwam van Petra van Steijn die met 1.385 maar 29 gram van de werkelijke 1.414 gram  af zat. Liza Ultee zat er Sassenheim maar 14 gram naast ! Inmiddels heeft ook Petra de mand in ontvangst genomen.

Liza Ultee wint prijsvraag Wereldwinkel

Tijdens de “Nacht van Sassem” hebben velen bij de stand van de Wereldwinkel meegedaan aan het raden van het gewicht van het levensmiddelenpakket.  Dat bleek een lastige opgave; de antwoorden waren nogal verschillend van enkele honderden grammen tot een paar kilo. De uiteindelijke winnares is Liza Ultee uit Sassenheim, die met haar schatting maar 14 gram van het juiste gewicht verwijderd was. Zij heeft het levensmiddelenpakket inmiddels uit handen van de voorzitter uitgereikt gekregen. Voor alle anderen die nog een kans willen maken op dit pakket, is er de mogelijkheid om opnieuw mee te doen a.s. zaterdag op braderie in Voorhout.

Nacht van Sassenheim 2018

Vrijdag 31 Augustus is het weer zover …

De nacht van Sassenheim 2018 !

Ook dit jaar zal de Wereldwinkel Sassenheim aanwezig zijn op de feestelijke jaarmarkt.

We hebben dit jaar weer verschillende acties, zoals :

Grabbelen in de Grabbelton voor 50 cent ,

Mazzeltassen met een inhoud van 15 euro voor slechts 5 euro,

Competitie waarbij het publiek het gewicht van een mand gevuld met met verschillende artikelen kan raden en degene die dit het best doet, deze mand wint.

Wij zien u graag vrijdag aanstaande bij onze kraam !

Wereldwinkel Sassenheim viert de FAIRTRADE week met een speciale Moederdagactie !

   

Speciaal in de Fairtrade-week wil de Wereldwinkel alle mooie producten, die fairtrade ingekocht zijn u graag onder de aandacht brengen.

Door deze eerlijke producten te kopen steunt u de kansarme producenten die deze producten maken. Veelal zijn ze handgemaakt en origineel. Door Fairtrade te winkelen draagt u bij aan een betere wereld- Wie wil dit nu niet?

Speciaal voor Moederdag zijn er prachtige kadootjes ingekocht en op 12 mei worden alle zilveren sieraden met 10% Moederdag-korting verkocht.

Ook bieden wij de gehele maand mei 30% korting op de alle koffiepads en -capsules.

 Alle vrijwilligers die in de winkel staan heten u van harte welkom!  

I ♥ Koffie & I ♥ Thee , 2 prachtige boeken met ieder 20 % korting

 

Koffie

Bent u dol op koffie ? Serveer dan nu thuis de heerlijkste koffie ! Volg de stapsgewijze methoden in dit boek en leer hoe u het beste uit koffiebonen haalt, hoe u aromatische koffie zet en als een echte barista indrukwekkende latte art maakt. Meer dan 100 authentieke recepten uit de hele wereld zullen uw smaakpapillen verrassen. Maak nu zelf thuis een heerlijke flat white, mokkafrappé, affogato of café au lait ! In een overzicht met de beste koffiesoorten ter wereld worden de arabica’s onderscheiden van de robusta’s en de typica’s van de Bourbons. In dit boek vindt u, kortom, alles wat u nodig heeft voor het perfecte kopje koffie !

Thee

Ontdek de kunst van het perfecte theezetten en leer hoe u als professional thee kunt proeven. Dompel uzelf figuurlijk onder in de thee en breng uw passie naar nieuwe hoogten. Leer hoe de theeplant, het terroir, de theeproducerende gebieden, het oogsten en het mengen van invloed zijn op de smaak en de kwaliteit van de thee. Inclusief een hoofdstuk over kruidentisanes en meer dan 100 recepten uit de hele wereld.

Prachtige Theepot uit Sri Lanka met 20 % korting

Dit servies wordt gemaakt in Sri Lanka.

Het is van porselein en is sterker en harder dan aardewerk. De producten gaan daarom langer mee en in die zin duurzaam. Beschikbaar in 2 verschillende kleuren. Geschikt voor thee, ontbijt en diner.  

Mokken en Bekers uit Thailand met 20 % korting

Onze keramiekproducenten, veelal kleine familiebedrijfjes, maken zelf de mallen. Ze gebruiken hiervoor hun eigen creativiteit of maken producten op aanvraag. Wij komen regelmatig met nieuwe designs aan die zij dan in productie nemen. De mannen doen meestal het zware werk in het productieproces en de vrouwen zorgen voor de nabewerking, zoals het schilderen.

Al het servies is vaatwasser bestendig en geschikt voor de magnetron !

Wereldwinkel Sassenheim
Kerklaan 1
2171 GA Sassenheim

Openingstijden:
Maandag
13.30 - 17.30 u.
Dinsdag t/m vrijdag
09.30 - 17.30 u.
Zaterdag
09.30 - 17.00 u.
Zondag gesloten

 

Inschrijven nieuwsbrief