Wereldwinkel Sassenheim

It's easy to be fair!

Nieuwe voorzitter Wereldwinkel Sassenheim

Na 7 jaar voorzitter van Wereldwinkel Sassenheim te zijn geweest, heeft Rien van Elsacker de voorzittershamer overgedragen aan Wim van Vliet. Wim van Vliet vindt het belangrijk om een bijdrage aan de samenleving te leveren en is betrokken bij veel andere activiteiten in Sassenheim. Zo is hij voorzitter van de Drum- en Showband Adest Musica, lid van de ledenraad van de Rabobank Bollenstreek en bestuurslid van de Stichting Kookkracht. De Stichting Kookkracht heeft als doel om via culinaire activiteiten Syrische vrouwen te betrekken bij de Nederlandse maatschappij. Gezien de deelname en bestuurlijke ervaring van Wim in het lokale maatschappelijke leven, zijn we blij dat Wim de voorzittershamer wil overnemen. De scheidende voorzitter Rien bedanken we zowel voor zijn zeven jaar uitstekende inzet als voorzitter, als zijn betrokkenheid bij allerlei andere activiteiten in en rondom Wereldwinkel Sassenheim.

Stempelkaart

Vanwege Corona en de hiermee samenhangende dalende inkomsten werd de klantenkaart voor een cadeaubon van 5 Euro op non-actief gezet en niet meer gestempeld.

Dit is opgeheven en voor iedere 5 Euro besteding bij Wereldwinkel Sassenheim wordt weer een stempel gegeven !

Korting verhoogd !

Vanaf vandaag is de korting van onze uitverkoop verhoogd naar wel 40 % !

Zomer uitverkoop

De zomeruitverkoop is weer begonnen, mooie artikelen met wel 30 % korting !

Fairtrade-actie voor VoedselbankTeylingen bij Wereldwinkel Sassenheim

De landelijke Fairtrade week is dit jaar van 8 – 16 mei. In die week geven veel winkels extra aandacht aan de Fairtrade artikelen in hun assortiment.
In Teylingen een actie waarmee mensen lokaal én internationaal een ander kunnen ondersteunen.
Klanten kopen een Fairtrade, biologisch of Bollenstreekproduct in Wereldwinkel Sassenheim en/of in de supermarkten in Teylingen en laten dat daar vervolgens achter. Aan het eind van de week verzamelt de werkgroep Teylingen Fairtrade de gedoneerde artikelen en brengt die naar de Voedselbank Teylingen. Bijna alle Teylingse supermarkten en  Wereldwinkel Sassenheim doen mee.
Meer informatie: www.teylingenfairtrade.nl

Zondag 9 mei Moederdag !

Na Wereldwinkeldag wordt op zondag 9 mei Moederdag gevierd.

Wereldwinkel Sassenheim heeft voor Moederdag een pakket samengesteld waarin artikelen en een recept voor heerlijke chocobollen. Voor zover mogelijk is dit pakket samengesteld uit Fair Trade producten. Vanwege de houdbaarheid, is het enige wat ontbreekt een pakje boter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast dit pakket zijn er ook veel leuke cadeautjes voor Moederdag op de website www.wereldwinkelsassenheim, Facebook https://nl-nl.facebook.com/wereldwinkelsassem/  en in de Wereldwinkel Sassenheim Kerklaan 1 te vinden.

Wereldwinkeldag 8 mei

Dit jaar wordt Wereldwinkeldag -ofwel World Fair Trade Day- op zaterdag 8 mei gevierd. Elk jaar wordt World Fair Trade Day gevierd en wordt aandacht besteed aan eerlijke handel: handel met respect voor mens en milieu. Dit jaar wordt stilgestaan bij door de Coronacrisis toegebrachte schade aan handel. De  Coronacrisis toont de zwaktes in wereldwijde productieketens, waarbij wereldwijd met name kleinschalige ondernemers, werknemers en boeren worden getroffen. De productie stagneert door een haperende aanvoer van middelen die voor het productieproces noodzakelijk zijn. Afzet van producten stagneert door de door Coronamaatregelen opgelegde beperkingen. Om eerlijke productie en handel te behouden, de oproep om producten zoveel mogelijk af te nemen van kleine ondernemers en indien mogelijk voorkeur geven aan Fair Trade producten.

Heropening winkel en uitverkoop !

Wij zijn blij om te kunnen melden dat onze winkel vanaf woensdag 28 april weer geopend is van 11:00 tot 17:00 !

In verband met de grootte van de winkel kunnen we maximaal 2 klanten tegelijkertijd ontvangen !

Ook blijven wij ook onze Facebook winkel vernieuwen met mooie artikelen.

Om de heropening te vieren beginnen we meteen met een uitverkoop met korting op geselecteerde artikelen van wel 40 % !

Wereldwinkel Sassenheim
Kerklaan 1
2171 GA Sassenheim

Openingstijden :

Maandag : 13:30 – 17:30

Dinsdag t/m vrijdag : 10:00 – 17:30

Zaterdag : 10:00 – 17:00

 

 

Inschrijven nieuwsbrief